چندین مطالعه اپیدمیولوژیک و بالینی مصرف منظم مغز گردو تویسرکان و دانههای روغنی را با فواید سلامتی مختلفی مانند اثر کاهش کلسترول، کاهش خطر بیماریهای قلبی عروقی و دیابت نوع 2، کاهش خطر سنگهای صفراوی و برداشتن کیسه صفرا و کاهش خطر مرتبط میدانند.
سرطان روده بزرگ در زنان مقدار آجیل و دانه های روغنی مرتبط با این فواید اغلب معادل مصرف هفتگی حدود پنج وعده یک اونس (30 گرم) است.
منبع عالی اسیدهای چرب چند غیر اشباع
آجیل دارای محتوای بالایی از اسیدهای چرب اشباع نشده چندگانه است (یعنی بیش از 70 درصد از کل لیپیدهای آن)، که تقریباً یک پنجم آن به شکل اسید آلفا لینولنیک، یک اسید چرب ضروری امگا 3 است. اسیدهای چرب غیراشباع چندگانه و به ویژه اسیدهای چرب امگا 3، با توجه به تأثیر مثبت آنها بر سطح چربی خون، چربی های خوبی برای سلامت قلب و عروق در نظر گرفته می شوند.
گردو حاوی نسبت ایده آل اسیدهای چرب امگا 3 (در مقایسه با اسیدهای چرب امگا 6) است که در رژیم غذایی ما وجود دارد (به برگه اسیدهای چرب ضروری ما مراجعه کنید).
این آجیل دارای اثرات مفیدی بر سلامت قلب و عروق است، عمدتاً به دلیل توانایی آن در بهبود پروفایل لیپیدهای خون و خاصیت ارتجاعی عروق.
از نظر علمی به خوبی ثابت شده است که جایگزینی چربی اشباع شده با چربی غیراشباع در رژیم غذایی منجر به کاهش کلسترول خون می شود که اثر محافظتی در برابر بیماری های قلبی عروقی ایجاد می کند.
اما لیپیدها به تنهایی نمی توانند این اثر محافظتی را به طور کامل ایجاد کنند، که نشان می دهد سایر اجزای موجود در آجیل می توانند برای سلامت قلب و عروق مفید باشند.
تاثیر بر سطح چربی
رژیم غذایی رایگان ذکر این نکته ضروری است که در این مطالعات آجیل اضافه نشده، بلکه به جای سایر چربی ها در رژیم غذایی مصرف می شود و سایر مطالعات مشابه نیز بهبود لیپیدهای خون را هنگام ادغام آجیل در افراد مبتلا به کلسترول بالا مشاهده کرده اند.
در واقع، مصرف 41 گرم تا 56 گرم آجیل در روز به مدت شش هفته منجر به کاهش سطح کلسترول تام 4 درصد و LDL-کلسترول تا 6 درصد شد. ادغام روزانه آجیل همچنین منجر به کاهش کلسترول در ذرات خاصی که لیپیدها را انتقال می دهند و آتروژنیک هستند، می شود.
دیدگاه شما با موفقیت ثبت شد.